Wij stellen tentoon  - Expo 10 jaar  

We bestaan ondertussen 10 jaar !

Op zaterdag 22, zondag 23 en maandag 24 juni 2024 stellen onze leden hun werken tentoon.  We geven tevens een kijk achter de schermen van de plaatselijke Harmonie 'Yver en Eendracht'. 

De tentoonstelling is toegankelijk, telkens van 10 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur in het 'Stadhuis van Kaprijke', gelegen in Kaprijke, Plein 1.     

Klik op de afbeeldingen

Tentoonstelling Aalter-Brug

Na de succesvolle tentoonstelling van vorig jaar stellen we terug tentoon in de mooie Sint-Godelievekerk in Aalter-Brug tijdens de kermis op 6 en 7 juli.
Ditmaal met 2 reeksen geprinte foto’s met als thema ‘Kleur’ en ‘Herfst’ en een doorlopende projectie met vrije foto’s van onze leden.
De tentoonstelling is vrij te bezoeken op zaterdag 6 juli van 10 tot 18 uur en op zondag 7 juli van 14 tot 18 uur.
Zondagvoormiddag is er in de kerk een concert door ‘Le Collectif Musical’ waarbij de dirigent zich bij de muziekkeuze liet inspireren door 2 foto’s uit de reeks ‘Kleur’ en ‘Herfst’.
Voor dit concert moet je wel vooraf tickets kopen.

Fotogroep Meetjesland werd opgericht in 2014.

Wat ooit begon als een kleine groep enthousiaste fotografie-liefhebbers is uitgegroeid tot een bloeiende gemeenschap met leden van alle leeftijden en achtergronden.

Door de jaren heen heeft de club zich niet alleen gefocust op het vastleggen van de unieke landschappen van het Meetjesland, maar ook ver daarbuiten, waar elk lid zijn eigen visie en stijl kan ontwikkelen.
Zowel landschap, natuur, dieren, portret, studio, macro, sport en abstracte fotografie komen aan bod.
Ieder jaar worden er enkele thema’s vastgelegd waarrond iedereen kan werken. Dit resulteert dan in fotoreeksen die op verschillende plaatsen worden tentoongesteld.

Iedereen met interesse voor fotografie, van beginner tot gevorderde amateur, is welkom in onze club.

Wij komen op de eerste en derde dinsdag van de maand (behalve juli/augustus) samen in Villa Moeie te Eeklo.

Onze leden kunnen dan hun recente foto’s tonen, er wordt een bepaald aspect van de fotografie uitgelicht of er komt een gastspreker uitleg geven over zijn werk.

We doen elk jaar enkele groepsuitstapjes naar fotogenieke plaatsen of gebeurtenissen of bezoeken samen een fototentoonstelling.

Als club, en ook individueel, promoten we het meedoen aan fotowedstrijden, maar iedereen is daar volledig vrij in.

Ieder jaar, tijdens de Junikermis in Kaprijke, houden wij een tentoonstelling met werk van onze leden in ‘Galerie Stadhuis’ in Kaprijke.

Fotogroep Meetjesland is aangesloten bij de OVU (Oost-Vlaamse Unie voor Fotografie), BFF (Belgische Federatie voor Fotografen) en Breedbeeld.